Lesz Apafüzet III.

A gyermeknevelés későbbi szakaszaiban, például a kamaszkorban is foglalkozni kell az apa szerepével - mondta az M1-en a sorozat két szerzője. Az első rész célja az volt, hogy az apákat is felkészítsék a várandósságra, a második rész pedig az apás játékok fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az Apafüzet I. és II. szerzői, Andrek Andrea és Léder László pszichológus a kiadvány folytatást tervezi. Léder László az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta: a gyermeknevelés későbbi szakaszaiban - például a kamaszkorban - is foglalkozni kell az apa szerepével.

Kiadványukat azért készítették - ismertette -, mert olyan "fals" családkép alakult ki, hogy a család elsősorban az anya és a gyermek kapcsolatáról szól, és az apa csak "körülöttük" van, holott pszichológiai kutatások is bizonyították, az édesapára is ugyanakkora szükség van.

Andrek Andrea elmondta, az Apafüzet I. célja az volt, hogy az apákat buzdítsák: már a várandósság idején kezdjék el a magzattal való érzelmi kötődés kialakítását, mert így az újszülöttel való kapcsolattartás is zökkenőmentesebb lehet. A második részben kitérnek például az apás játékokra, azok fontosságára.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szerdai budapesti rendezvényén mutatta be a mozgalom Apafüzet II., Micsoda változás! című legújabb kiadványát, amelynek megjelentetését az Emmi is támogatta.