Bitay szerint Sallai R. Benedek képmutató

Sallai R. Benedek LMP-s képviselő, az érdekeltségébe tartozó cég, valamint családtagjai több mint 216 hektár állami földet használnak - mondta Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földterületekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

"Ha, mondjuk, ezt felszorozzuk a területalapú támogatással, akkor azért az egy elég csinos összeg, évente több mint 15 millió forint, amit ezek után a területek után fel lehet venni" - vetette fel Bitay Márton.

A riporter felidézte: Sallai R. Benedek kedden a parlamentben azt mondta, egy négyzetméternyi állami földet sem nyert. "Érdeklődve figyeltem, hogy ő nem nyert ezen a földpályázaton" - mondta Bitay Márton.

Az államtitkár kifejtette: Sallai R. Benedek folyamatosan szidja és "minden rossznak elmondja" a Földet a gazdáknak programot, miközben helyi gazdálkodóként ő maga is nyert ezen a programon. Az államtitkár szerint a "politikai képmutatás magasiskolájával állunk szemben".



Szólt arról is, hogy a hivatalos kimutatások szerint személyesen Sallai R. Benedeknek 2,6 millió forint területalapú támogatást utalt ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2014-2015-ben.