Trükk: így lehet web nélkül e-mailt küldeni

Ritka helyzet, de előfordulhat: nincs internet adatforgalom előfizetésünk, vagy akkor és ott nincs lefedettség, elérhetetlen a web, és mégis azonnal e-mailt kell küldeni. Van megoldás.

Pofonegyszerű a megoldás, gyakorlatilag egyetlen feltétele van: legyen MMS előfizetésünk. Ez utóbbi könnyen teljesíthető, mert nehéz találni olyan telefon díjcsomagot, ami ne tartalmazná az MMS-küldés lehetőségét.

Nyissuk meg a mobil (okos vagy hagyományos telefon, mindegy) SMS üzenetküldő alkalmazását. Mindössze annyi a trükk, hogy a megfelelő mezőbe ne a telefonszámot írjuk, hanem a címzett e-mail címét.

SMS e-mail fiokba

Megfigyelhető, hogy mikor a címzésben a @ beírása körül tartunk, a mobil felismeri a helyzetet és MMS-ként konvertálja az üzenetet. Mint a fenti képernyőképen is látható, a szövegmezőbe beírhatjuk az e-mail szövegét, mint példánkban, hogy "MMS üzenetként küldi el a mobil az e-mailt" , amit a szokásos módon elküldhetünk: a címzett e-mail fiókjában fog landolni. Természetesen figyelembe kell venni, hogy az MMS-nek is van költsége.