Megint elgurult egy indexes gyógyszere, megint pert vesztettek - most Kálomista cégének fizethetnek

Elbukott egy másfél éve tartó eljárás az egyik legolvasottabb balliberális hazai hírportál Kálomista Gábor (képünkön) producer cége ellen, a bíróság kártérítésre kötelezte az Indexet.

Mint munkatársunk értesült róla, a bíróság megállapította, hogy az index.hu azzal, hogy 2013 szeptember másodikán „Így kommunikálnak az igazi gyökerek” címmel megjelentett egy álközleményt, és ahhoz tartozó cikket közölt, valótlanul híresztelte, hogy a Megafilm Service Kft. gyökér módon kommunikál és ezzel megsértette a társaság jóhírnév védelméhez fűződő jogát.

A bíróság kötelezte az Indexet, hogy a jogsértést hagyja abba, és egyúttal eltiltotta a további jogsértéstől.

2011. december 20. Kálomista Gábor producer, a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad új menedzserigazgatója. A két teátrum közös irányítás alatt, de önálló arculattal működik Bereményi Géza és Kálomista Gábor vezetésével 2012. január 1-től. MTI Fotó: Kollányi Péter

Kálomista Gábor - MTI Fotó: Kollányi Péter



Kötelezte továbbá, hogy 15 napon belül fizessen meg nem vagyoni kártérítésként 800 ezer forint tőkét és ennek 2013 szeptember 2. napjától a kifizetésig járó késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat 8 % ponttal növelt késedelmi kamatát.

Mint a cikkünkhöz mellékelt képernyőmentésből látszik, az indexnél újabban nem kisüzemi tempóban folyhat az álhírek gyártása, hiszen idén átlagban minimum havi rendszerességgel elbuknak egy-egy pert.

Index screenshot