Veszélybe került Miskolc legnagyobb piacának működése

Veszélybe került Miskolc legnagyobb, Búza téri piacának működése, mivel az üzemeltető Piac Zrt.-nek kétmilliárd forintos banki tartozása van. A város polgármestere azzal nyugtatja az árusokat, hogy mindent megtesz a helyzet rendezéséért.

Az árusok komoly bérleti díjat fizetnek, hogy a Búza téri piac fedett csarnokában árulhassanak. Nem értik, hogyan történhetett, hogy most mégis veszélybe került az árusítóhelyük, a munkájukat féltik.
Kossuth Rádió, Krónika

A Miskolci Piac Zrt. 2005-ben vett fel kölcsönt, amelynek összege a kamatokkal együtt mára eléri a 2,4 milliárd forintot. A bank fizetés-nemteljesítés miatt felmondta a szerződést.

Wiandt András vezérigazgató a Krónikának azt mondta: tárgyalnak a bankkal, s bízik benne, hogy létrejön a megállapodás.

A miskolci önkormányzat harminc százalékban tulajdonosa a miskolci Piac Zrt.-nek. Kriza Ákos, a város polgármestere közleményt adott ki, amelyben kijelentette, az önkormányzatnak nincs szerepe abban, hogy a Piac Zrt. válságba került, hiszen nem vettek részt az üzemeltetésben. A városnak azonban fontos a piac működése, az árusok munkája, így annak megmentéséért mindent meg fognak tenni, áll a csütörtök reggel kiadott közleményben.

Kapcsolódó tartalom

Kékfény
Jelentősen fejlődhet Miskolc