Rákaptak a csalók a BKK-automatákra - így vágják át a gyanútlan utast

Papírdarabbal tömik be a BKK-jegyautomaták pénzvisszaadó nyílását - így trükköznek a csalók a fővárosban. A pórul járt utas otthagyja a pénzt, a tolvaj pedig rögtön lecsap rá. A BKK azt mondja, érdemes ellenőrizni a nyílást vásárolás előtt.

A BKV figyelő blog szerkesztőjéhez is érkeztek ezzel kapcsolatos történetek. Király Dávid azt mondja, a probléma azóta fennáll, hogy tavaly tavasszal üzembe helyezték a jegyautomatákat. Szerinte az automata első részére kellene elhelyezni egy kamerát, ahogy a ATM-eknél, így lehetne megakadályozni, hogy eltömjék a gépet.

A problémáról a BKK is tud, és azokban az estetekben, amikor bejelentés érkezik a céghez, minden esetben feljelentést is tesznek - írták a Híradó kérdésére. Levelükben úgy fogalmaznak: a készülékek érzékelik a bankjegy elakadását és a következő vásárlásnál már nem is engedélyezik a készpénzes vásárlást - ezzel is megakadályozva a csalók további károkozását.

Vagyis ez azt jelenti, hogy a tömítés utáni első papírpénzes vásárlót megkárosíthatják a csalók - ezt nem lehet kivédeni csak úgy, ha körültekintően jár el, aki automatából vesz jegyet.