Tovább nőtt a halálos áldozatok száma Nepálban

Tovább nőtt Nepálban az április 25-i földrengés halálos áldozatainak száma, a legfrissebb adatok szerint 7652-en veszették életüket, míg a sérültek száma 16 390-re emelkedett - közölte a helyi belügyminisztérium szerdán.

A tájékoztatás szerint 10 718 kormányzati épület semmisült meg a 7,9-es erősségű rengésben, további 14 741 épület megrongálódott. Emellett 191 058 lakóház dőlt romba, míg 175 162 részleges kárt szenvedett.

Az illetékes nepáli kormányhivatal előkészítő tárgyalásokat kezdett a segélyszervezetekkel a helyreállítás megtervezéséről - írta a Kathmandu Post című, angol nyelvű helyi lap.

Sérülésmentes rizseshordót találnak az emberek egy ház romjai között a Katmandu közelében fekvő Bhaktapur faluban. (MTI/EPA/Hemnata Sresztha)

Sérülésmentes rizseshordót találnak az emberek egy ház romjai között a Katmandu közelében fekvő Bhaktapur faluban. (MTI/EPA/Hemnata Sresztha)



A hivatal további partnereket keres az együttműködésre. Már konzultációkat folytattak indiai szakértőkkel a lakóépületek újraépítésére vidéken - értesült a helyi sajtó.

Ezzel párhuzamosan a nepáli pénzügyminisztérium kérte a különböző társtárcákat, hogy vizsgálják felül jövő évi beruházási elképzeléseiket. "Ez lehetővé teszi a források átcsoportosítását a következő pénzügyi évben a helyreállítás érdekében" - jelentette ki Szuman Sharma, a pénzügyminisztérium egyik tisztségviselője.