Megduplázza a bajor kormány az Andrássy egyetem támogatását

A bajor tartományi kormány kész kétszeresére emelni az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem pénzügyi támogatását - olvasható a bajor kormány üléséről kiadott közleményben.

A testület keddi üléséről kiadott tájékoztatás szerint "a minisztertanács kilátásba helyezte a bajor támogatás megduplázását évi 250 ezer euróról 500 ezer euróra a következő, 2016-2020-as támogatási periódusban, amennyiben a Landtag (a tartományi törvényhozás) biztosítja az ehhez szükséges forrásokat és Baden-Württemberg (tartomány) és Ausztria legalább akkora mértékű támogatást nyújt az egyetemnek, mint Bajorország".

Ennek révén az intézmény "lehetőséget kap arra, hogy következetesen folytassa pozitív munkáját" - idézték a közleményben Ludwig Spaenle oktatásért, kultúráért, valamint tudományos és művészeti ügyekért felelős minisztert.

Ludwig Spaenle és Beate Merk regionális és európai együttműködésért felelős miniszter egyaránt méltatta az Andrássy egyetem tevékenységét. Az intézmény "a jó bajor-magyar együttműködés ragyogó jelképe és Európa egybefonódásának mintapéldája" - emelte ki a két miniszter a bajor kormányzati portálon megjelent közlemény szerint.

Az Andrássy egyetem az első német nyelvű és németországi intézményi akkreditációval rendelkező felsőoktatási intézmény a német nyelvterületen kívül. 2001-ben alapította Magyarország, Németország, Ausztria és a két németországi tartomány, Bajorország és Baden-Württemberg. Az egyetem mester- és posztgraduális képzéseket kínál történelem-, politika-, gazdaság- és jogtudományok szakterületeken.