Hat animációs film támogatásáról döntött a Médiatanács

Ezenkívül 28 rádiós műsor is támogatásban részesült.. A testület a Magyar Média Mecenatúra program keretében döntött a támogatások odaítéléséről.

A programnak köszönhetően 57,1 millió forint támogatásban részesül hat animációs produkció: Klingl Béla A kozmosz nagykövetei, a Nagy Márton, Hermán Árpád és Kovács Márton által jegyzett Az égigérő fa, Jankovics Marcell Az Árpádok emlékezete sorozata, Gelley Bálint Farkas Átjáró Másvárosba, valamint Richly Zsolt Lackfi János által szövegezett, Luther Márton élete című sorozatának 5., Minden eladó című epizódja kapott támogatást.

A grémium az animációs filmeket támogató pályázatain 2011 óta 84 alkotást finanszírozott több mint 880 millió forint értékben.

A Médiatanács e heti ülésén 74,3 millió forint értékben 14 rádiós hírműsor, 11 szolgáltatói magazin és 3 tematikus magazin egy éven át tartó támogatásáról döntött a Magyar Média Mecenatúra program keretében a rádiós műsorok készítését ösztönző pályázat idei első fordulójában.

Sikeresen pályázott még a mezőtúri Pont Rádió, a kecskeméti Gong Rádió, az egri és a törökszentmiklósi Szent István Rádió, a dunaújvárosi Rádió 24, a debreceni és a sátoraljaújhelyi Európa Rádió, a balkányi Alfa Rádió, a kiskőrösi Kunság Rádió, a Rádió Dabas, a Bajai Rádió, a szentgotthárdi Radio Monoster, a veszprémi Méz Rádió, a székesfehérvári Fehérvár Rádió, a Rádió1 Orosháza, a szolnoki Aktív Rádió, a paksi Fortuna Rádió, a debreceni Magyar Katolikus Rádió, valamint a nyíregyházi Sunshine FM. A testület a mecenatúraprogramban 2011 óta 435 rádióműsor készítését támogatta 1,2 milliárd forint értékben.

A Médiatanács ezek mellett eredménytelennek nyilvánította a Budapest 96,8 MHz helyi rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázatot, mivel az egyetlen alakilag érvényes pályázatot benyújtó Full Inside Kft. ajánlata a tartalmi értékelés során érvénytelennek bizonyult. A pályázaton még a frekvenciát korábban használó Rákosmente Rádió Kft. indult, ajánlata azonban alakilag érvénytelen volt.