Autótolvajokat fogtak el Nyíregyházán

A kiépített városi térfigyelő kamerarendszer segítségével autótolvajokat fogtak el a rendőrök Nyíregyházán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Fedor Rita százados elmondta: egy 66 éves férfi kedden jelentette be, hogy a gépkocsiját a vasútállomás előtti parkolóból ellopták.

A rendőrök a kamerarendszer képeinek segítségével azonnal megállapították a jármű tartózkodási helyét, majd a belvárosban feltartóztatták az autót, az abban ülő 28 éves férfit és 20 éves nőt pedig előállították.

Kiderült: a bejelentő, miután a kocsiját leállította a parkolóban, vonatra szállt, ahol a nő odament hozzá és a vonat haladási irányáról kérdezgette. A férfi a nő távozása után vette észre, hogy a beszélgetésük ideje alatt ellopták a táskáját, amelyben gépkocsijának az indítókulcsa is volt. Azonnal leszállt a vonatról, az autójához ment, de addigra azt már ellopták.

Az előállított gyanúsítottak közül a férfi beismerő vallomást tett, azt mondta, hogy csak kocsikázni szerettek volna az autóval. Őt a rendőrség őrizetbe vette, társa szabadlábon védekezhet a megindított büntetőeljárás során.