A Fidesz felszólította az MSZP-t: ne tévessze meg a károsultakat

A kormánypárt frakciója ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese azt mondta: nem szeretnék, ha a Quaestor-károsultak Kárrendezési Alapja fideszes kifizetőhellyé válna.

A Fidesz arra szólította fel a szocialistákat, hogy ha már segíteni nem tudták a brókerbotrányok károsultjait, legalább ne tévesszék meg őket hamis információkkal.

A kormánypárt frakciója ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese azt mondta: nem szeretnék, ha a Quaestor-károsultak Kárrendezési Alapja fideszes kifizetőhellyé válna.

A Fidesz közleménye szerint Gőgös Zoltán és a szocialisták voltak azok, akik nem kártalanították a Baumag, a Hajdú-Bét és a Globex károsultjait, sőt a pénzügyi rendszer meggyengítésével lehetővé tették a brókercsalásokat.

A Fidesz-kormány nemcsak hogy feltárta az évtizedes pénzügyi korrupciót és véget vet neki, hanem, elsőként a rendszerváltás óta, kártalanítást biztosít a brókercsalások áldozatainak - emelte ki, példaként említve, hogy a Quaestor ügyfelei június 5-éig kérelmezhetik a kártalanítást a Quaestor-károsultak Kárrendezési Alapjánál (QKKA).

Kitértek arra is, hogy Gőgös Zoltán és a szocialisták egymillió családot tettek tönkre a devizahitelekkel, és kormányzásuk alatt "a kisujjukat sem mozdították értük". A kormányváltás óta árfolyamgát és egyéb intézkedések védik a devizahiteleseket, ezekben a hetekben 1,3 millió család 1100 milliárd forintot kap vissza a bankok elszámoltatásának és a forintosításnak köszönhetően - ismertették, hozzátéve: a jegybank számításai alapján a devizahiteles családok 40 százalékának több mint 25 százalékkal csökkenhet a tőketartozása.

"Ha a szocialistákon múlik, nem lenne forintosítás, sőt február elsejétől minden devizahitelesnek évi 180 ezer forinttal többet kellene fizetnie, mert a szocialista Gőgös Zoltán, Hiszékeny Dezső, Korózs Lajos, Molnár Zsolt, Tóbiás József és más ellenzéki képviselők nemmel szavaztak a devizahitelek forintosítására" - fogalmazott a kormánypárt.