Fellép az Ördögkatlan Fesztiválon az Örkény Színház társulata

Az idei Ördögkatlan Fesztiválon Ránki Dezső, Dresch Mihály és Wahorn András mellett díszvendég lesz az Örkény Színház is, amely teljes társulatával lép fel a Baranya megyei összművészeti fesztiválon augusztus 4. és 8. között.

Az Örkény Színház legkedvesebb darabjait, a Tóték, az Azt meséld el, Pista! és az Anyám tyúkja című produkciókat adja elő, valamint Esztrád címmel koncertet ad a teljes társulat, továbbá a Máthé Zsolt által "vezényelt" Örkény Vurstli is bemutatkozik - mondta el Mácsai Pál, a teátrum igazgatója a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Ránki Dezső világhírű zongoraművész Beethoven egyik zongoraversenyét adja elő a Bujtor Balázs vezette Hungarian Studio Orchestrával együtt a beremendi Megbékélés kápolnánál, Dresch Mihály, a magyar dzsessz kiemelkedő alakja két kvartettel lép fel a Vylyan Teraszon és Palkonyán, Wahorn András pedig barátaival, a Tapasztalt ecsetek nevű festőművészekből álló formációval, valamint a Búcsúkoncert Zenekar vendégeként is színpadra lép - emelte ki Bérczes László, az Ördögkatlan egyik szervezője.

Az öt napon át, a négy katlanfaluban, Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán, Beremenden és a Vylyan Teraszon zajló sorozatban számos színházi darabot láthat a közönség többek közt a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Szabadkai Népszínház, a K2 Színház, a Pintér Béla és Társulata, a Hoppart és a Pesti Magyar Színiakadémia előadásában.

Lesz számos családi és gyerekprogram is, valamint koncertet ad mások mellett a Quimby, Palya Bea, a Buda Folk Band, a Psycho Mutants, a Besh o droM, a 30Y, a Kiscsillag, Little G Weevil és a Pribojszki-duó, Paul-Ronney Angel & Ane Angel, Szirtes Edina Mókus, a Budapest Bár Bangó Margittal egészül ki, de Cseh Tamás-emlékestre is sor kerül.

A Csurgói Református Gimnázium és a Jelenkor irodalmi estjén vendég lesz Esterházy Péter, Kemény István és Nyáry Krisztián, emellett szerveznek kritikai szalont és több slam-poetry estet is.

A kiállítások, filmvetítések, beszélgetések mellett részt lehet venni a Katlanfutáson, valamint a 25 éves Mediawawe fesztivál és a szintén negyedszázados Művészetek völgye programjain is.