Az Örkény Színház társulata is ott lesz az Ördögkatlan Fesztiválon

A társulat augusztus 4. és 8. között. lép fel a Baranya megyei összművészeti fesztiválon.

Az idei Ördögkatlan Fesztiválon Ránki Dezső, Dresch Mihály és Wahorn András mellett díszvendég lesz az Örkény Színház is, amely teljes társulatával lép fel a Baranya megyei összművészeti fesztiválon augusztus 4. és 8. között.

Az Örkény Színház legkedvesebb darabjait, a Tóték, az Azt meséld el, Pista! és az Anyám tyúkja című produkciókat adja elő, valamint Esztrád címmel koncertet ad a teljes társulat, továbbá a Máthé Zsolt által "vezényelt" Örkény Vurstli is bemutatkozik - mondta el Mácsai Pál, a teátrum igazgatója a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Ránki Dezső világhírű zongoraművész Beethoven egyik zongoraversenyét adja elő a Bujtor Balázs vezette Hungarian Studio Orchestrával együtt a beremendi Megbékélés kápolnánál, Dresch Mihály, a magyar dzsessz kiemelkedő alakja két kvartettel lép fel a Vylyan Teraszon és Palkonyán, Wahorn András pedig barátaival, a Tapasztalt ecsetek nevű festőművészekből álló formációval, valamint a Búcsúkoncert Zenekar vendégeként is színpadra lép - emelte ki Bérczes László, az Ördögkatlan egyik szervezője.

Az öt napon át, a négy katlanfaluban, Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán, Beremenden és a Vylyan Teraszon zajló sorozatban számos színházi darabot láthat a közönség többek közt a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Szabadkai Népszínház, a K2 Színház, a Pintér Béla és Társulata, a Hoppart és a Pesti Magyar Színiakadémia előadásában.

Lesz számos családi és gyerekprogram is, valamint koncertet ad mások mellett a Quimby, Palya Bea, a Buda Folk Band, a Psycho Mutants, a Besh o droM, a 30Y, a Kiscsillag, Little G Weevil és a Pribojszki-duó, Paul-Ronney Angel & Ane Angel, Szirtes Edina Mókus, a Budapest Bár Bangó Margittal egészül ki, de Cseh Tamás-emlékestre is sor kerül.

A Csurgói Református Gimnázium és a Jelenkor irodalmi estjén vendég lesz Esterházy Péter, Kemény István és Nyáry Krisztián, emellett szerveznek kritikai szalont és több slam-poetry estet is.

A kiállítások, filmvetítések, beszélgetések mellett részt lehet venni a Katlanfutáson, valamint a 25 éves Mediawawe fesztivál és a szintén negyedszázados Művészetek völgye programjain is.