A Kun-Mediátor-ügyben azt már tudják, ki nem tudott az egészről

800-1000 fő között lehet a teljes károsulti szám, a teljes kárösszeg 10-20 milliárd forint. A károsultak egy részét képviselő ügyvéd szerint az ügyvezető férjéről elhiszik, hogy nem tudott semmiről, de van több olyan családtag, akik tisztában lehettek az üggyel.

Nyolcszáznál is több károsultja van a Kun-Mediátor-ügynek - közölte a károsultak egy részét képviselő ügyvéd.

Dobrossy István az M1-nek nyilatkozva elmondta, hogy a nyomozás idején már 500 feljelentés érkezett, a bejelentett kár pedig 10 milliárd forint körüli. Hozzátette: a Kun-Mediátor hitelezői jogosultak felszámolást indítani a kft. ellen. A rendőrség sikkasztás gyanúja miatt nyomoz az ügyben.

Az ügyvéd elmondta, hogy körülbelül 800-1000 fő között lehet a teljes károsulti szám. A teljes kárösszeg 10-20 milliárd forint között lehet – mondta. Dobrossy István szerint a pénz egy részének meg kell lennie.

Dobrossy István hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy mindenki tegyen feljelentést, mert a rendőrségnek fel kell térképeznie a teljes hálózatát ennek a befizetési rendszernek.

Az ügyvéd az M1 esti műsorában arról is beszélt, hogy az ügyvezető férjéről elhiszik, hogy nem tudott semmiről, de van több olyan családtag, akik az eddigi információk szerint a tárgyalásokban nem vettek részt, de tudhattak arról, hogy ez a tevékenység folyik – mondta. Hozzátette: a rendőrségnek azt kell megvizsgálni, hogy a családtagok személyesen részt vettek-e az ügyben, mert ha volt tevőlegesség, akkor ők bevonhatók az eljárásba.