Komoly dugó készül Óbudán

Szombattól több hónapra lezárták a Bécsi út Nagyszombat utca és Szépvölgyi út közti részét a budai fonódó villamoshálózat kialakításának vágány- és közműépítési munkái miatt. A Lajos utca Nagyszombat utca és Kolosy tér közötti szakaszán várhatóan megnövekszik a városközpont irányú autóforgalom, ezért a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban fokozódhat a torlódások mértéke. A BKK kéri az autósokat, hogy aki teheti, válasszon másik útvonalat.

A Bécsi út Szépvölgyi út és Zsigmond tér közötti szakasza továbbra is egyirányú marad a centrum felé, és csak egy sávon járható. A Nagyszombat utca felől érkező, városhatár irányú forgalmat ugyanakkor a villamospályát keresztezve a szembejövő útpályára terelik át, ahol 2×1 sávban haladhat majd a kétirányú forgalom a Tímár utcáig, onnan pedig a villamosvágányon mehetnek tovább a Selmeci utcáig a kifelé tartók. Innentől a jelenlegi ideiglenes forgalmi rend szerint a parkolósáv helyén haladhat tovább a forgalom.

A Bécsi út külső szakaszáról érkező forgalmat a Nagyszombat utcán keresztül a Lajos utcába terelik. A Bécsi út és a Szépvölgyi út kereszteződésében a Promenád felőli oldalon a gyalogosok jelzőlámpás irányítás nélkül keresztezhetik a közúti forgalom elől elzárt Bécsi út útpályáját, és a szemközti oldalon is csak egy sáv szélességében kell majd az úttesten átkelniük.

A változásról ITT olvashat