Megkapja a nemzeti táncprogramot a kormányzat

Gálával, díjátadással ünnepli a tánc világnapját a művészi ág alkotóinak magyarországi szövetsége. Szerda este átadják a tavaly elkészült nemzeti táncprogramot Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárnak.

Idén is nagyszabású gálával ünnepli a tánc világnapját a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége: a szerda esti gálán adják át a szövetség szakmai díjait, az Imre Zoltán-díjat és az elmúlt egy évben elkészült nemzeti táncprogramot a szaktárca vezetőjének a Művészetek Palotájában.

Mihályi Gábor, a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke az eseményt felvezető szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta: idén is nagyon sok, többek között az évad legjobb női, férfi és pályakezdő táncművésze, valamint legjobb alkotója kategóriákban osztanak ki elismeréseket, hiszen nagyon széles az a paletta, amely a magyar táncművészetet jellemzi.

Az elnök kiemelte: az est folyamán adják át a Magyar Táncművészek Szövetsége alkotóműhelyében, független szakemberek együttműködésével az elmúlt évben elkészült nemzeti táncprogramot Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárnak.