Nem fizet osztalékot a CIG

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.magyar számviteli törvény szerinti mérlegfőösszege 63 milliárd 860 millió, mérleg szerint eredménye pedig 81 millió 868 ezer forint volt 2014-ben. A közgyűlés úgy határozott, utóbbit vezessék át az eredménytartalékba.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. keddi közgyűlése elfogadta a cég múlt évi mérlegét, és úgy határozott, hogy osztalékot nem fizet, viszont saját részvény vásárlására hatalmazta fel az igazgatóságot - a határozatok a BÉT honlapján jelentek meg. A társaságnak a magyar számviteli törvény szerinti - auditált - mérlegfőösszege 63 milliárd 860 millió forint, a mérleg szerint eredménye pedig 81 millió 868 ezer forint volt 2014-ben.

Az Európai Unió által befogadott, Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Számviteli Standardok alapján készített beszámoló szerint viszont 65 milliárd 410 millió forint a mérlegfőösszeg, az átfogó veszteség pedig 206 millió forintot tesz ki. A közgyűlés úgy határozott, hogy a társaság a múlt év után ne fizessen osztalékot, a mérleg szerinti eredmény kerüljön átvezetésre az eredménytartalékba.

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot, hogy a következő 18 hónapban vásároljon vissza a saját kamatozó részvényeiből. A megadott vételár - részvényenként - legalább 100, de legfeljebb 750 forint. A vásárolható saját kamatozó részvények maximális darabszáma a ,,B" sorozatú kamatozó részvényekből 1 150 367 darab, míg a ,,C" sorozatú kamatozó részvényekből 730 772 darab. A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot legfeljebb 5 millió darab ,,A" sorozatú törzsrészvény visszterhes megszerzésére is. Ezek vételára részvényenként legalább 100, de legfeljebb 400 forint.