Kábítószer-kereskedőket fogtak el Hajdúnánáson és Debrecenben

Autójuk csomagtartójában körülbelül 1,5 kilogramm amfetamint találtak. Hárman őrizetben vannak.

Kábítószer-kereskedelem, illetve -fogyasztás miatt fogtak el négy férfit Hajdúnánáson és Debrecenben, hárman közülük őrizetben vannak - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a hajdú-bihari nyomozók felkérésére a Terrorelhárítási Központ munkatársai a múlt szombat este a 35-ös főúton megállítottak és átkutattak egy gépkocsit, és a csomagtartójában körülbelül 1,5 kilogramm amfetamint találtak.

A nyomozás szerint a 38 éves Sz. Miklós a kábítószert Hollandiából, a 28 éves hajdúnánási P. Gergő megbízásából hozta Magyarországra.

P. Gergőt aznap hajdúnánási otthonában elfogták. A házkutatás során kábítószergyanús tablettákat, a kiméréshez használt digitális mérleget, valamint 42 lőszert találtak és foglaltak le a rendőrök.

A bűncselekménnyel összefüggésben rövid időn belül még egy helybelit elfogtak Hajdúnánáson: J. András lakásában a nyomozók digitális mérleget és 60 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint zöld színű növényi származékot találtak.

A három férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és indítványozták az előzetes letartóztatásukat.

A rendőrség közleménye szerint megalapozott annak gyanúja, hogy a 29 éves, debreceni F. Zoltán P. Gergőtől saját fogyasztásra többször vásárolt amfetamintartalmú kábítószert. Őt a nyomozók hétfőn, Debrecenben fogták el, és kábítószer birtoklása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A debreceni férfi az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.