Robotdarut programoznak 24 órán át

Interneten követhető a verseny 24 órája több kameraállásból is a döntő teljes időtartama alatt.

Kilencedszer rendezi meg 24 órás programozási versenyét a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara április 27. és 28. között. A verseny tematikája minden évben a szakterület valamely érdekes kihívására keres választ, idén logisztikai robotok pályakövetése és intelligens irányítása. Az internetes elődöntőt követően a legjobb nyolc csapat a döntőben bizonyíthatja problémamegoldó képességét.

A 24 órás programozási verseny a karon megszerzett tudás nyilvános bemutatását és a legjobbak kiemelkedését biztosítja. A Műszaki Informatikai Kar az oktatás során, tantárgyaiban is folyamatosan olyan kihívások elé is állítja a hallgatókat, melyek technológia és módszertani ismeretek mellett a munkaerő-piaci versenyképességüket alapvetően meghatározzák.

A csapatok feladata egy intelligens vezérlésű logisztikai robot képfeldolgozás-alapú megvalósítása több szenzor jeleinek együttes figyelembevételével. A verseny során kifejlesztett robotoknak egy rakodótér különböző részeiről kell konténereket mozgatni előre meghatározott célterületre, a lehető legkevesebb idő alatt.

A zsűri értékeli a megoldások ötletességét, technológiai színvonalát, a csapatok bemutató előadását. A végső eredményt pedig most már harmadszor is a „viadal” dönti el. A bemutatókat és a viadalt az érdeklődők élőben követhetik a Pannon Egyetem aulájában.

A verseny 24 órája több kameraállásból is követhető az interneten a döntő teljes időtartama alatt.