Cáfolja Juhász Péter állításait a Belváros

Az V. kerületi önkormányzat szerint minden ingatlaneladáskor a szabályoknak megfelelően jártak el, ezért készült minden értékesítés kapcsán szakértői elemzés és értékbecslés is. A Belváros szerint Juhász Péter, az Együtt alelnöke "a két dokumentumban szereplő adatokat mossa össze".

A kerületi önkormányzat arra reagált, hogy Juhász Péter hétfőn korábban azt mondta: minimum tízmilliárd forintos kár keletkezett 2008-tól a Belvárosban az önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítésekor. A politikus szerint az ingatlanok értékének kiszámításához végzett egyszerű szorzások eredménye is rossz volt.

Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke. Fotó: MTI

Juhász Péter, az Együtt alelnöke. Fotó: MTI



Az önkormányzat hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy minden ingatlaneladáskor a szabályoknak megfelelően járt el, ezért készült minden ingatlan eladásával kapcsolatban szakértői elemzés és értékbecslés is. Azt írták: Juhász Péter "a két dokumentumban szereplő adatokat mossa össze", ezzel is bizonyítja, hogy nem ért az önkormányzat működéséhez. Hozzáfűzték: az Együtt alelnökének ha a médiában nem is, a hivatalos szerveknél bizonyítékokkal kell alátámasztania állításait, amelyek szerintük nyilvánvalóan nem állják meg a helyüket.

Közölték: Belváros-Lipótváros önkormányzatának vagyongazdálkodását több hivatalos szerv is vizsgálta az elmúlt időszakban, és mindent szabályszerűnek találtak. Kiemelték az Állami Számvevőszék jelentését, amely megállapította, hogy az önkormányzat felelősségteljesen gazdálkodott, sőt, még vagyonát is gyarapította.

A Fővárosi Főügyészség áprilisban rendelt el nyomozást Juhász Péter feljelentése alapján a belvárosi ingatlanértékesítések miatt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanújával.