A hercegnő magányos volt élete legnehezebb időszakában

A nyilvánosság előtt mindig csupa mosoly hercegnő most elárulta egy szomorú és fájdalmas titkát.

Mária dán királyi hercegnő korántsem volt mindig ilyen kiegyensúlyozott és mosolygós, mint most férje, Frigyes koronaherceg oldalán, négy közös gyermekük édesanyjaként. A hercegnő éppen húszas évei közepén járt, amikor elveszítette édesanyját - ekkor még Ausztráliában élt. A szívproblémákkal küzdő édesanya már nem érhette meg, hogy lánya a 2000-ben megismerkedik a dán koronaherceggel, s annak sem lehetett tanúja, hogy a fiatal pár két évvel később összeházasodik - az egész világ nyilvánossága előtt.

Mária abban az időszakban - bár nem nevezte nevén a problémát - valószínűleg komoly depresszióval küzdött, borzasztóan magányos volt és egyedül próbált megbirkózni fájdalmával.

Mária dán királyi hercegnő, Frigyes dán koronaherceg és kislányuk. (Fotó: MTI/EPA)

Mária dán királyi hercegnő, Frigyes dán koronaherceg és kislányuk. (Fotó: MTI/EPA)



"Egyedül voltam a fájdalmammal" - mesélte most először a dán DR televízió- és rádiócsatornának a hercegnő a minap. "Senki nem értette meg, min megyek keresztül. Míg én holtpontra jutottam körülöttem minden ment tovább" - részletezte.

Mária dán királyi hercegnő és Frigyes dán koronaherceg. (Fotó: MTI/EPA)

Mária dán királyi hercegnő és Frigyes dán koronaherceg. (Fotó: MTI/EPA)



Nem véletlen, hogy Mária néhány évvel ezelőtt egy alapítvány hozott létre azok számára, akik szociálisan elszigetelődnek és teljességgel magukra maradnak. "Amikor egyedül érzed magad, úgy gondolod, nem tartozol senkihez, olyan, mintha egyedül lennél az egész világon, komoly problémáról van szó. Örülök, hogy most legalább figyelmet kap, hiszen rengeteg tabut kell ledöntenünk ezzel kapcsolatban. Fel kell ismernünk a magányos embereket, és segítő kezet kell nyújtanunk nekik. Ha az ember életének egy bizonyos szakaszában egyedül marad kis ideig, az normálisnak tekinthető. Meg kell tudni küzdeni vele. De ha ez az állapot állandósul, akkor mindenfajta szociális és interperszonális kapcsolatot képes lerombolni körülöttünk" - mondta a dánok egyik legnépszerűbb személyisége.