Elmentek a tüntetők az Andrássy-Bajcsy-kereszteződésből

Vasárnap délután mintegy 20 emberből álló csoport egy időre megbénította a csomópont forgalmát, többek között a kormány leváltását, kormánytagok bíróság elé állítását követelték, "alkotmányt, jogállamot, demokráciát" rigmusokat skandáltak. A részvevők és arra közlekedők között kisebb szóváltás is kialakult, de rendőri beavatkozásra nem volt szükség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pár perccel 18 óra előtt a rendőrségi honlapon azt közölte: a rendezvényt szervező magánszemély vasárnap 17 óra 4 perckor jelentette be a demonstrációt a BRFK-ra. Későbbi közleményükben azt írták: a rendőrség a forgalmi akadályok megelőzése érdekében a szükséges forgalomterelést és forgalomsegítést végrehajtotta. A demonstrációval érintett útszakasz forgalma a rendezvény befejezését követően, 18 óra 30 perckor helyreállt.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint a tüntetők többek között a kormány leváltását, kormánytagok bíróság elé állítását követelték, "alkotmányt, jogállamot, demokráciát" rigmusokat skandáltak. Európai uniós és nemzeti színű zászlókat lobogtattak, továbbá "Soha többé maffiaállamot, "Soha többé hazug kormányt", "Soha többé négymillió szegényt" feliratú táblákat tartottak a magasba. A demonstráció részvevői és arra közlekedők között kisebb szóváltás is kialakult, de rendőri beavatkozásra nem volt szükség.