Egy időre vége a nyárnak

Hétfőn még 26 fok körüli meleg is lehet, délutántól azonban záporokra, zivatarokra is készülni kell - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A következő napokban hűvösebb lesz az idő, többfelé várható csapadék, erős, viharos lesz a szél. Május elsején is borús, esős, szeles idő várható.

Hétfőn eleinte még országszerte számítani lehet néhány órás napsütésre. Főleg délutántól viszont már helyi záporok, zivatarok alakulnak ki, nagyobb eséllyel a középhegységekben és délnyugaton. Emellett fokozatosan megélénkül, napközben többfelé megerősödik, a Kisalföldön néhol viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 5-13 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben azonban hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 26 fok körül valószínű.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, országszerte várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. Egyre nagyobb területen megerősödik, több helyen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Nappal 12-21 fokig melegszik a levegő, a Dunántúlon lesz hűvösebb.

Szerdán délelőtt a Tiszántúlon is megszűnik a tartósabb csapadék, később ott is csak helyenként lehet záporeső. A szél viszont továbbra is sokfelé erős, helyenként viharos lesz. A minimumhőmérséklet 4-10 fok között valószínű. A nappali maximumok 13-17 fok között alakulnak.

Csütörtökön gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Késő délutántól viszont nyugaton helyenként kialakulhat zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul, talaj menti fagy több helyen is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 16-20 fok között valószínű.

Pénteken, május elsején többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 4-9 fok lehet. Napközben 11-19 fok között alakul a hőmérséklet, északnyugaton lesz hűvösebb.

Szombaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, már csak helyenként várható záporeső. A minimumhőmérséklet 4-9, a maximumhőmérséklet 14-19 fok között valószínű.

Helyenként vasárnap is lehet záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8, a legmagasabb 16-21 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.