A nepáli gyerekeknek gyűjt a UNICEF Magyarország

Az ország népességének csaknem felét ők adják, és a szervezet attól tart, a földrengés komoly hatással lesz életkörülményeikre.

A nepáli földrengés sújtotta gyerekek számára gyűjt adományt az UNICEF Magyarország. Az UNICEF sürgős segélyszállítmány összeállítását és eljuttatását szervezi a nepáli természeti katasztrófa által sújtott gyermekek ellátásának biztosítása érdekében - ismertette az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében az UNICEF Magyarország.

Mivel Nepál népességének csaknem felét gyermekek alkotják, az UNICEF attól tart, hogy az egyes sajtóértesülések szerint mostanra már több mint 2000 ember életét követelő földrengés komoly hatással lesz a gyermekek életkörülményeire.

A közlemény szerint az UNICEF együttműködik a nepáli állami szervekkel és más partnerszervezetekkel annak érdekében, hogy a gyermekek pillanatnyilag legfontosabb szükségleteit biztosítani lehessen a vízellátás, a tisztálkodás, a gyermekvédelem, az egészségmegőrzés és a táplálkozás terén.

Az ázsiai országot sújtó 7,9-es erősségű földrengés épületeket döntött romba, emellett számos térségben leállt a mobilhálózat és az áramszolgáltatás sem működik. Az adományozók az http://adomany.unicef.hu/egyszeri oldalon keresztül tudják eljuttatni támogatásukat a rászorulóknak - közölte az UNICEF Magyarország.