Kiss Anikóé idén a Jó ember-díj

Az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított elismerést szombaton adták át Pécsváradon a budapesti képzőművésznek. Ő hozta létre és működteti a Szociális Csomagküldő Mozgalmat, amely mélyszegénységben élő, főleg vidéki romákat támogat.

A kitüntetett méltatásakor elhangzott: a díjat és azzal együtt Judit Hagner, Németországban élő magyar szobrász simogató emberi kezet mintázó alkotását a díjazott önzetlenül végzett sokrétű karitatív tevékenységével érdemelte ki.

Kiss Anikó hozta létre és működteti a Szociális Csomagküldő Mozgalmat (Szocsoma), amely mélyszegénységben élő, főleg vidéki romákat támogat. A szervezet aktivistái magánemberek elsősorban élelmiszer- és ruhaadományait becsomagolják, majd elküldik a velük kapcsolatba került rászoruló családoknak.

A Jó ember-díjat az idén tizedik alkalommal ítélte oda a Káplár László Alapítvány, névadója, az MTI 2003-ban, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt baranyai szerkesztőségvezetőjének emlékére.

Az elismerés átadását minden évben Káplár László kedvenc virága, a bánáti bazsarózsa virágzásának idejéhez igazítják. Már hagyomány, hogy az ünnepséget követően az újságíró családtagjai, barátai, tisztelői a pécsváradi várból elgyalogolnak a Zengőre, a bánáti bazsarózsák termőhelyéhez.