Jön az új kártyarendszer Miskolcon

Indul május elsején a Miskolc Pass turisztikai kártyarendszer: a kártyával a vendégek egyebek között ingyenesen használhatják a tömegközlekedést, ingyenesen kereshetik fel egy-egy alkalommal a barlangfürdőt, a miskolci strandokat és látogathatnak el a Diósgyőri Várba és a múzeumokba, valamint az egyik, szabadon választott lillafüredi barlangba is ingyen mehetnek be - közölte a miskolci Tourinform irodát működtető Midmar Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Számos turisztikai szolgáltatónál további kedvezményeket is igénybe lehet venni, a kedvezmények mértéke akár 23 ezer forint értékű is lehet. A kártyák minden esetben egy főre érvényesek.

A közlemény szerint a turistáknak szóló kártyatípusok mellett a TDM szervezet elindítja a rekreációs célokat szolgáló 365 napos Miskolc Pass kártyát is, amit kizárólag miskolci lakcímkártyával lehet megvásárolni, illetve használni. Ez a kártyatípus nem tartalmazza az ingyenes közösségi közlekedést, azonban minden más kedvezményt igen: tehát a múzeumok, fürdők egyszeri meglátogatására ugyanúgy lehetőség nyílik vele, mint a turisztikai kártyákkal.

A kártyák megvásárolhatók a TDM információs irodáiban, valamint a csatlakozó turisztikai szolgáltatóknál és látnivalóknál is május elsejétől. Az igénybe vehető szolgáltatások, kedvezmények a www.hellomiskolc.hu oldalon érhetőek el.