Célzott támogatásokkal fejleszthető a turizmus

Az M1 aktuális csatorna székelyföldi stúdiójának vendége az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára volt. Ruszinkó Ádám a Székelyudvarhelyen tartott nemzetközi turisztikai konferencián tartott előadását foglalta össze.

Az állami és európai uniós támogatási lehetőségek, források minél célzottabb felhasználásával lehet a turizmust fejleszteni - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna székelyföldi stúdiójában szombaton.

Ruszinkó Ádám a Székelyudvarhelyen tartott nemzetközi turisztikai konferencián tartott előadását összefoglalva elmondta, hogy Magyarországon a turizmusnak három fő stratégiai terméke van: az egészségturizmus, a kulturális és a hivatásturizmus. Az országnak ezen a téren vannak jó adottságai, ezért ezt próbálják minél tudatosabban, minél több fejlesztési forrást bevonva kihasználni - tette hozzá.

A székelyföldi turizmus fejlesztése érdekében azt javasolta, hogy ott is meg kell nézni, hogy melyek a legjobb adottságok, melyekre van nagy kereslet, akár belföldi, akár nemzetközi szinten. Hozzáfűzte, hogy a közlekedés fejlesztésére is szükség van, hogy Székelyföld minél jobban megközelíthető legyen. Megjegyezte azt is, hogy a turizmus vonzó munkalehetőségeket is teremt.