Letiltott filmjéről hónapok óta mélyen hallgat a stúdió

Miután novemberben meghackelték a Sony rendszerét, senki sem beszél a szóban forgó moziról.

Egész estés Pókember-rajzfilmet készít a Sony Pictures filmstúdió számára A Lego-kaland című mozi író-rendező párosa, Christopher Miller és Phil Lord - jelentette be a stúdió a Las Vegasban zajló CinemaConon, a filmforgalmazók és mozitulajdonosok éves nagyszabású összejövetelén.

A stúdió bejelentése szerint az új animáció 2018. július 20-án kerül a mozikba. A Sony újdonságai közt ismertették továbbá a Spectre című új James Bond-filmet, az Adam Sandler főszereplésével és Chris Columbus rendezésében készült Pixelt és Cameron Crowe Aloháját.

A stúdió újdonságait felvonultató szekcióban eközben egyetlen nyílt utalás sem hangzott el Az interjú című film megjelenését övező tavalyi botrányról. A Sony a film online forgalmazása mellett döntött azok után, hogy észak-koreai hackerek november végén feltörték a stúdió számítógépes rendszerét, majd a decemberi bemutató előtt merénylettel fenyegették meg azokat a mozikat, amelyek a Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor elleni CIA-merényletről szóló szatíra vetítését tervezték.

Seth Rogen és James Franco Az interjú című filmben. (Fotó: Facebook)

Seth Rogen és James Franco Az interjú című filmben. (Fotó: Facebook)



A stúdió előbb a terrorkockázat miatt úgy határozott, hogy dobozban hagyja a filmet, ám kisvártatva az online bemutatás mellett döntött, és független mozikkal is szerződött a vígjáték vetítésére.

A Sony Pictures terjesztési elnöke, Rory Bruer, aki a hackertámadás óta most először beszélt nyilvánosan a mozitulajdonosokkal, csupán annyit mondott az üggyel kapcsolatban, hogy "tavaly született néhány történet a Sonyról, amelyek egy részét valamelyest megszépítve fogok elmesélni az unokáimnak". Arról azonban biztosította a mozitulajdonosokat, hogy a stúdió nemcsak hogy túlélte a hackerbotrányt, meg is erősödött azóta.