Tízezerre nőtt a magyarországi Bosch-csoport munkavállalóinak száma

A cég tízezredik dolgozóját szombaton a Go-kart, Go-Bosch! címmel rendezett budapesti versenyen köszöntötték.

Nemcsak a tízezredik kollégát, hanem a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának 1200. fejlesztőmérnökét is köszöntötték.

A magyarországi Bosch-csoport 2013 augusztusában kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormánnyal, akkor 8500 munkavállalót foglalkoztattak az országban, vagyis bő másfél év alatt 1500-zal növelték a dolgozók számát.

A közlemény idézi Javier González Pareját, a magyarországi Bosch-csoport vezetőjét, aki kiemelte: a csoport Magyarország legnagyobb foglalkoztatóinak elitklubjába került. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a cég foglalkoztatási számaiból is kitűnik: a vállalat hosszú távra tervez Magyarországon, tevékenységével pedig nagyban hozzájárul a magyar gazdaság folyamatos mozgásban tartásához.

Oliver Schatz, a Robert Bosch Kft. műszaki területekért felelős elnöke, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője a közlemény szerint elmondta: a központban létrejövő munkahelyek több mint 80 százaléka felsőfokú végzettséget kíván meg, az új kollégák magas szintű szaktudására és kreatív képességeire építenek.

A Go-kart, Go-Bosch! versenyen a fiatal mérnökök kreativitását mérik fel. Nyolc magyar felsőoktatási intézmény tíz fiatal mérnökcsapata versenyez a Papp László Budapest Sportarénában. A csapatoknak önjáró gokartokat kell építeniük, amelyek maguktól parkolnak, illetve fúrógépből kell önindítót, fűnyíróból pedig hibridhajtást készíteniük.