Már megint lebukott egy illegális fémkereskedő

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei másodszorra számoltak fel egy illegális fémtelepet Vecsésen, és lefoglaltak mintegy két tonna fémet - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

A pénzügyőrök tavaly több mint 2,5 tonna vashulladékot koboztak el a kereskedőtől illegális fémkereskedelem miatt. A kereskedő akkor fémigazgatási bírságot is kapott, több mint félmillió forintot.

A mostani ellenőrzéskor a pénzügyőrök az udvaron és a melléképületekben ismét csaknem két tonna fémhulladékot és félig már szétbontott háztartási gépeket, illetve két, a fémhulladékok mérésére szolgáló tolósúlyos mérleget is találtak.

Az ingatlan tulajdonosa elmondta, hogy főként lomtalanítások alkalmával gyűjtötte össze a fémhulladékot, viszont fémkereskedelmi engedéllyel nem rendelkezett. A vizsgálat megállapította, hogy a fémhulladékokat készpénzért értékesítette magánszemélyeknek.

A pénzügyőrök illegális fémkereskedelem miatt az udvaron talált fémhulladékot lefoglalták és fémkereskedelmi törvénysértés miatt eljárást indítottak, de mivel a kereskedő a hulladékok gyűjtését, tárolását és ártalmatlanítását is engedély nélkül végezte, hulladékgazdálkodás megsértése miatt is felelnie kell - írta közleményében a NAV.