Kósa szerint az emberek csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak

A Fidesz ügyvezető alelnöke megdöbbentőnek nevezte szerdán Ajkán, hogy Pad Ferenc - az MSZP és a DK képviselő-jelöltje a tapolcai időközi országgyűlési választáson - "támogatói nem szavazták meg" azt a Fidesz által benyújtott javaslatot, mely szerint a brókercégek teljes vagyonukkal felelnek a befektetők pénzéért. Kósa Lajos a Ma reggelben csütörtökön leszögezte: az emberek csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak.

Állítólag a baloldal, amelynek jelölje Pad Ferenc, hisz majdnem minden oda húzó párt támogatja, az emberek pártján áll, nem a brókerekén, mégsem szavazta meg azt a törvényjavaslatot, hogy a brókercégek teljes vagyonukkal feleljenek a befektetők pénzéért. Az emberek csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak – hangoztatta a Fidesz ügyvezető alelnöke az M1 műsorában.

Emlékeztetett: a korábbi, MSZP-kormányok alatt kipattant brókerbotrányok (a Baumag- és a Globex-ügy) során senki nem jutott a pénzéhez. Ezzel szemben a Buda-Cash esetében a kisbefektetők 97 százalékban megkapták a pénzüket, a Questor-ügyben pedig arra törekszik a Fidesz, hogy a 20 ezer olyan érintett befektetőt, akinek 6 millió forint alatti megtakarítása van, a Befektetővédelmi Alap kártalanítsa, a fennmaradó 12 ezer ügyfél 6 millió forint feletti befektetését pedig a Questor vagyonából biztosítsák – fejtette ki.

A szocialisták, bár megszavazták, arra kérik Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a parlament által kedden elfogadott jogszabályt, mivel az MSZP szerint a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló fideszes törvény kiveszi a Quaestor-bankot a zár alá vehető vagyonok köréből. Kósa Lajos úgy vélte, a szocialisták alig várták, hogy valamilyen látszatkifogást találhassanak, és kibújjanak ez alól. Ahogyan a bankadót és a bankok elszámoltatását sem támogatták, úgy a brókerbotrány felszámolásához is csak látszattámogatást biztosítanak – emelte ki.

A Fidesz ügyvezető alelnöke beszélt a tapolcai időközi választásról is. Elmondta: az ellenfelek nem tudtak „értelmes tétet” megfogalmazni, pedig az múlik a voksoláson, hogy a körzet képviselője tud-e tenni valamit az ott élő emberekért. A Fidesz kormányzását nem befolyásolja majd az eredmény, hisz rendkívül stabil többsége van a parlamentben – nyomatékosította.