Vona szerint a Jobbik vagy a Fidesz győz Tapolcán

A Jobbik elnöke szerint az MSZP-re adott szavazatok elvesznek.

A tapolcai választás a Jobbik és a Fidesz között dől el, az MSZP-re adott szavazatok elvesznek - jelentette ki a Jobbik elnöke szerdán a Veszprém megyei Kapolcson tartott sajtótájékoztatóján.

Vona Gábor hangsúlyozta, az időközi választáson az ellenzék esélyes jelöltje a jobbikos Rig Lajos, a választás közte és a kormánypárti jelölt között dől majd el a legutóbbi közvélemény-kutatások adatai szerint. Hozzátette: Rig Lajos évtizedek óta az egészségügyben dolgozik, szakszervezeti vezetőnek választották a tapolcai kórház dolgozói, így hitelesen képviseli a térség egyik legfontosabb kérdésének számító ügyet.

Vona Gábor hangsúlyozta, hogy a Jobbik tisztességes, becsületes, programközpontú kampányt kíván folytatni a következő időszakban is, míg az MSZP és a Fidesz "egyre alacsonyabbra teszi a mércét". Hozzátette: látszik, hogy a kampányban melyik az a politikai erő, amelyik úgy szerez szavazatokat, hogy azt próbálja bizonytani, hogy a másik jelölt nála is rosszabb.

A brókerbotrányról Vona Gábor azt mondta, hogy jelenleg a társadalom nem lát tisztán a felelősség kérdésében. Hozzátette: az látszik, hogy a Jobbiknak nincs, a Fidesznek és az MSZP-nek viszont van érintettsége, ezért "Fidesz-MSZP koalíciós brókerbotrányról" van szó. Aki a Fideszre vagy az MSZP-re szavaz, az a korrupció mellet teszi le a voksot - jelentette ki, hozzátéve, bízik abban, hogy a Jobbik felelősen tudja majd kezelni a "rábízott közpénzt".

Vona Gábor szólt arról is, hogy bár a Fidesz és az MSZP a korrupcióellenességről beszél, mégsem csatlakoztak a Jobbikhoz abban, hogy a képviselők a velük egy háztartásban élők vagyonnyilatkozatát is nyilvánosságra hozták.

Rig Lajos, a tapolcai időközi országgyűlési képviselőválasztáson induló jobbikos képviselőjelölt azt hangsúlyozta, hogy ellenfelei lejárató kampányt indítottak ellene, amit határozottan visszautasít és felszólítja ellenfeleit, hogy tisztességes kampányban vegyenek részt.

Rig Lajos kijelentette, hogy mindig becsületes ember volt és az is marad, akit szakmai szempontok alapján ellenfelei nem tudtak érdemben támadni.

Veszprém megye 3. számú választókerületében azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.