Az MSZP vitába szállt Cziberével

Így reagált az ellenzéki párt az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárának szerdai nyilatkozatára, miszerint erős országnak erős szociális rendszerre van szüksége.

Az MSZP szerint nincs erős Magyarország ötmillió létminimum alatt élő emberrel. Így reagált az ellenzéki párt az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárának szerdai nyilatkozatára, miszerint erős országnak erős szociális rendszerre van szüksége.

Czibere Károly azt mondta: akkor lehet erős Magyarországot építeni, ha erős a szociális védelem és biztonság rendszere is, ehhez pedig fontos az ágazatban dolgozók megbecsülése, a szolgáltatások, ellátások minőségének javítása. Az államtitkár ezért a területen dolgozók megbecsülésének fontosságára hívta fel a figyelmet, és arról beszélt, a kormányzat célja, hogy ezt az elismerést a szakmában dolgozók munkakörülményeik javításában és a bérezésükben is érzékeljék.

A szocialista párt közleményében úgy reagált: a kormány "évek óta hitegeti" a szociális dolgozókat a béremeléssel, de szinte semmit nem javított a helyzetükön. "Ha a brókerkormány nem tőzsdézné el a közpénzeket, nem költené üresen kongó látványberuházásokra, akkor lenne pénz a szociális szolgáltatásokra és a szociális dolgozók béremelésére is" - fogalmazott közleményében az MSZP.