A DK menesztené a fővárosi főügyészt

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a nyomozás elősegítése érdekében menesszék a fővárosi főügyészt, mert a párt szerint Ibolya Tibor a Quaestor-ügyben nem az igazság feltárásával, hanem a kormány mentegetésével foglalkozik - ezt a párt szóvivője mondta sajtótájékoztatóján.

Gréczy Zsolt arra hivatkozik, kedd este az ATV-ben a fővárosi főügyész arról beszélt, nem elég a megalapozott gyanúhoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényállomány miatt tett feljelentést. Ibolya Tibor szerint az is rendben van, hogy egy börtönviselt közmunkásra íratták a Quaestort, ahogyan azt is, hogy a nyolcszáz gigabájtnyi adatot három ügyész fogja feldolgozni - tette hozzá.

Az ügyészség nyilvánvalóan politikai nyomás alatt dolgozik, hiszen nem fedheti fel "a Fidesz brókercégének mocskos ügyleteit" - jelentette ki Gréczy. Nem tudni, hogy a politikai elfogultság vagy a hozzá nem értés-e az erősebb, de az biztos, hogy a kormány átverte, majd cserbenhagyta a kisbefektetőket - mondta.