A vagyonzárolási törvény egy hatalmas blöff az Együtt szerint

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint a vagyonzárolási törvény egy hatalmas blöff, ami nem rendezi a felelősségi kérdéseket és nem mondja meg, hogy a kormány hogyan kárpótolja a pénzüket elveszítő embereket. Erről Szelényi Zsuzsanna elnökségi tag beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szavai szerint a jogszabály elfogadásával a parlament olyan vagyonok zárolásáról döntött, amelyek valószínűleg már nincsenek Magyarországon. Ha meg is lenne a pénz, az nagyságrendileg szinte biztos, hogy meg sem közelíti azt, amekkora kárt az emberek szenvedtek - folytatta.

Az Együtt vizsgálóbizottságot szeretne felállítani annak kivizsgálására, hogyan folyhatott éveken keresztül egy százmilliárdos összegű "pilótajáték" az emberek pénzével - közölte.

Hozzátette: a kárpótlás a kormány felelőssége, ezeknek a bűncselekményeknek a terheit sem az adófizetőkre, sem a tisztességesen működő pénzintézetekre nem lehet rátolni. Közölte: azzal fordulnak Áder János köztársasági elnökhöz, hogy kérje a törvény alkotmányossági felülvizsgálatát.

Kitért arra is: az Együtt elvi alapon támogatja, hogy Magyarország politikai és gazdasági erejének megfelelően részt vegyen az Iszlám Állam elleni nemzetközi akcióban. Hozzátette, az viszont a magyar kormány felelőssége, hogy a katonák számára megteremtse a megfelelő feltételeket.