Uniós forrásból fejlesztett Máriapócson a konzervgyár

Részben uniós támogatásból, összesen több mint 434 millió forintot fordított telephelyének fejlesztésére és eszközeinek korszerűsítésére a máriapócsi Gloster Zöldség-Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Kft.

A beruházás során új raktár és irodaépület épült meg, valamint a kész befőttek címkézésére alkalmaz berendezéseket és új szalagrendszert vásárolt a konzervgyártással foglalkozó társaság. A projekt részét képezte még marketing-tanácsadás, illetve a piacra jutás kapcsán igénybe vett szolgáltatás is.

A fejlesztéshez a Gloster Kft. több mint 217 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott pályázatával. A társaság 1993 márciusában alakult meg, abban az évben még bérmunkában gyártatott üveges zöldség-gyümölcs konzerveket. 1994-ben kezdődött meg a konzervgyártás a máriapócsi gyárban, ezzel párhuzamosan elindult más üzemekben a bérgyártás is. A cég a hazai piac ellátása mellett Németországba, Hollandiába, a balti államokba, Oroszországba és az Egyesült Államokba exportálja termékeit - olvasható a honlapon.

A nyilvános cégadatok szerint a Gloster Kft. 2013-ban 2,8 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 187 millió forintos mérleg szerinti eredményt ért el.