Iráni atomprogram: éjszaka is folytatják a tárgyalást

Még mindig vannak nehéz kérdések. Nagyon keményen dolgozunk a megoldásukon. Az éjjel és holnap is dolgozni fogunk, hogy jussunk valamire - mondta John Kerry.

A hatok és Irán az éjszaka is folytatja a tárgyalást annak érdekében, hogy a március 31-én lejáró határidőre sikerüljön megkötni a keretmegállapodást Irán nukleáris programjáról - jelentette be hétfőn este az amerikai külügyminiszter.

Még mindig vannak nehéz kérdések. Nagyon keményen dolgozunk a megoldásukon. Késő éjjel és holnap is dolgozni fogunk, hogy jussunk valamire - mondta John Kerry Lausanne-ban a CNN hírtelevíziónak. Mindenki tudja, hogy mi a holnap jelentősége - tette hozzá.

Frak-Walter Steinmeier német külügyminiszter szerint Irán elvárásai "nagyon ambiciózusak", és nem fogadhatóak el Berlin és a másik öt tárgyaló ország számára. Nem fogunk elfogadni egy rossz alkut - mondta.

Steinmeier konkrét gondként említette, hogy miként szabják meg a folytatódó iráni nukleáris kutatások és fejlesztések határait.

Más források szerint azt sem sikerült még tisztázni, hogy milyen téren milyen ütemezéssel oldják fel az Iránt sújtó szankciókat.