Fej fej mellett a brit konzervatívok és a Munkáspárt

Szoros versenyt vetítenek előre a kormányzó konzervatívok és a Munkáspárt között a május 7-i brit parlamenti választásokon a kampány hétfői hivatalos kezdete előtti napon közzétett felmérések.

A ComRes közvélemény-kutató által az ITV News és a Daily Mail című tömeglap számára készített felmérés szerint a torykat a szavazók 36, a Munkáspártot pedig 32 százaléka támogatja. A Zöldek őt, a Liberális Demokraták 9 százalékon állnak, míg brit EU-tagság megszüntetésének programjával induló UKIP támogatottsága 12 százalékos.

Az intézet a múlt héten egy százalékkal alacsonyabb támogatottságot mért a konzervatívoknak és három százalékkal magasabbat a Munkáspártnak.

Tom Mludzinski, a közvélemény-kutató intézet vezetője szerint a felmérés eredményei arra utalnak, hogy bár a konzervatívok és a munkáspártiak között szoros verseny várható, hosszú távon a toryk lehetnek erősebbek.

Azt, hogy a két nagy párt támogatottsága fej fej mellett van, mi sem bizonyítja jobban, hogy egy másik - szintén vasárnap ismertetett - felmérés szerint a Munkáspárt négy százalékkal vezet David Cameron kormányfő Konzervatív Pártja előtt.