A becsültnél olcsóbb lesz a keszthelyi és a balatonszentgyörgyi vasútállomás felújítása

A finanszírozás az uniós KÖZOP programból történik. A kiválasztott pályázatok a legelőnyösebbek voltak a kiíró MÁV közlése szerint.

Az eredetileg becsült nettó 1 milliárd 113 millió forint helyett nettó 957 millió forintba kerül a keszthelyi, valamint a balatonszentgyörgyi vasútállomás felújítása - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A két munkára a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki, a finanszírozás az uniós KÖZOP programból történik. Mindkét esetben az összességében legelőnyösebb ajánlat nyert. A keszthelyi vasútállomás felújítását a tapolcai székhelyű SZ-L BAU Építőipari és Kereskedelmi Kft. nyerte el. A becsült ellenérték 408 millió forint volt, a nyertes 308 millióért vállalta a munkát.

A balatonszentgyörgyi munkát a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. nyerte, a becsült nettó 705 millió forinttal szemben nettó 649 millióval. Az első feladatra a nyertesen kívül hat, míg a másodikra öt cég pályázott. A vesztesek neveit nem tartalmazza a közlemény.