Szekszárd 5 millió forinttal támogatja Nagybereget

A pénzadományt napokon belül átutalják a kárpátaljai település önkormányzatának. A tolnai megyeszékhely polgármestere emlékeztetett: a miniszterelnök felhívást tett közzé, hogy a megyei jogú városok támogassák a kárpátaljai falvakat.

Ötmillió forinttal támogatja a szekszárdi önkormányzat a kárpátaljai Nagybereg önkormányzatát - jelentette be a tolnai megyeszékhely polgármestere szombaton. Ács Rezső (Fidesz-KDNP) emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felhívást tett közzé, hogy a megyei jogú városok támogassák a kárpátaljai falvakat. "Szekszárd teljes mellszélességgel kiáll a kezdeményezés mellett, tudjuk, milyen nehéz helyzetben vannak az ott élő magyarok" - tette hozzá.

A pénzadományt napokon belül átutalják a nagyberegi önkormányzatnak. A város mellett a Garay János Gimnázium is gyűjtést kezdett diákjai körében a Nagyberegi Református Líceum tanulóinak; a két iskola között évekre visszanyúló kapcsolat van. Szekszárd polgármestere elmondta, hogy kérte a szekszárdi vállalkozók támogatását is, így a remények szerint a következő hetekben, hónapokban többször tudnak segíteni a 2500 lakosú kárpátaljai településnek.