Nem múlik a lottóláz

Minden idők harmadik legnagyobb nyereményét kaphatta volna meg az a szerencsés nyertes, aki eltalálja az öt számból álló kombinációt.

Az ötös lottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben: 6, 18, 35, 74, 90. Mivel nem volt ötös tovább halmozódik a nyeremény. Jövő héten már 3 milliárd 565 millió forint találhat gazdára.

A 20 ezer átlagfizetésnek megfelelő nyeremény hetek óta lázban tartotta az egész országot. Néhány órával a sorsolás előtt még Budapesten is kígyóztak a sorok; sokan hagyták az utolsó pillanatra a szelvény kitöltését.

A mostani főnyeremény több mint fél év alatt halmozódott fel. A Szerencsejáték Zrt. vezetője azt mondja, ilyenkor kétszer annyian szoktak játszani, mint egy átlagos héten. Garai Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta, a tapasztalatok szerint egy átlagos héten három – három és fél millió alapjátékot küldenek játékba, ilyenkor pedig, amikor halmozódás van akár öt-hat millió alapjátékot is be szoktak küldeni hetente.

A klasszikus ötöslottó csaknem 60 éve, 1957 óta hódít Magyarországon. Kezdetben lakást, autót, bútorokat sorsoltak ki, 1991 óta azonban csak pénzért játsszák. Minden idők eddigi legnagyobb nyereménye több mint öt milliárd forint volt, amit 2003-ban vittek el.