Gőgös jobbikos tetűkről beszél, Z. Kárpát szánalmasnak tartja

Majd ha a jobbikos tetűk válaszolnak - mondta az MSZP-s Gőgös Zoltán egy újságírónak, amikor a múlt héten a parlamenti lövöldözős kézmozdulatáról kérdezte, közösségi oldalán pedig egy korábbi bejegyzésében jobbikos gyilkosokról írt. Gőgös Zoltán az M1 Híradó kérdésére szombaton úgy nyilatkozott: továbbra is fenntartja a Jobbikról alkotott véleményét. A Jobbik alelnöke, Z. Kárpát Dániel szánalmasnak és primitívnek tartja Gőgös Zoltán viselkedését.

"Jobbikos tetűknek" nevezte Gőgös Zoltán a Jobbik politikusait az N1TV riporterének kérdésére. Amikor az újságíró visszakérdezett, azt mondta, nem nevezett senkit semminek, közösségi oldalán pedig úgy fogalmazott: a „jobbikos gyilkosok már a spájzban vannak”. Azt is írta: Hitler is így kezdte. Gőgös Zoltán a Híradó kérdésére most azt mondta, nem emlékszik a pontos bejegyzésre, de szokott ilyeneket írni közösségi oldalán. A március 13-i bejegyzése egyébként napközben nem volt látható a Facebookon, estére azonban ismét elérhető lett.

Gőgös Zoltán a Híradónak megerősítette: továbbra is fenntartja a jobbikos politikusokról alkotott másik véleményét, vagyis amikor úgy fogalmazott, "jobbikos tetűk." Az MSZP alelnöke azt is hozzátette: nem lehet hinni a Jobbik politikusainak. Mondhatnak bármit, hogy olyan helyes, meg aranyos fiúk, de nem azok. Ez a csapat, ez egy tőről származik, ez mind szkinhed, nem kell nekik hinni – fogalmazott a szocialista politikus.




Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke primitívnek nevezte Gőgös Zoltán viselkedését és úgy reagált: az MSZP kétségbeesésében támadja a Jobbikot. Ezek a színvonaltalan MSZP-s nyilatkozatok nem feltétlen rosszindulatból fakadnak, inkább kétségbeesésből. Az MSZP mint egy korábbi kormányzó párt, amely felelős és bűnrészes nagyon sok dologban, például a Quaestor-Buda Cash-ügyben, látható módon elveszítette támogatói nagy többségét, és kétségbeesésében a potenciális kormányváltó erőt, a Jobbikot ily' módon próbálja erodálni - jelentette ki a jobbikos képviselő.

Az utóbbi időben többször is feszültség alakult ki az MSZP és a Jobbik között. Gőgös Zoltán például nemrég a Parlamentben lövöldözött a kezével képviselőtársai felé. A Jobbik szerint egyértelműen rájuk célzott, ezért az eset után arra szólították fel a politikust, mondjon le parlamenti mandátumáról.