Két településen polgármestert választanak vasárnap Győr-Moson-Sopron megyében

Kisbodak és Bezi településen vasárnap időközi polgármester-választást tartanak Győr-Moson-Sopron megyében; előbbi községben a múlt év végén elhunyt, az utóbbiban pedig lemondott a tavaly ősszel megválasztott vezető.

Kisbodakon vasárnap 304-en járulhatnak az urnákhoz. A választást itt azért kellett kiírni, mert tavaly decemberben a korábbi polgármester, Bertalan Péter Zoltán (független) elhunyt. A település jelenlegi független alpolgármestere, Timár Gábor, aki egyedüli jelöltként indul a községvezetői tisztségért, az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a választásra jogosultak egy szavazókörben adhatják le voksukat.

Bezin tavaly december 31-i hatállyal mondott le az ősszel megválasztott független polgármester, Kovács György. Csapó Molnár Violetta jegyző azt közölte, hogy a településen vasárnap egy szavazókörben, négy jelöltre összesen 413-an voksolhatnak.

A jelöltek mindegyike független: Burányi Renáta Éva, Martini Csilla, Bősze Kornél és Varga Kálmán. Burányi Renáta Éva és Bősze Kornél az október 12-i választáson is indult már a polgármesteri tisztségért, szintén függetlenként.