Károly nagypapa herceg reménykedik

Károly herceg sármos, kedves nagypapaként villogott a Föld órájára készült videoüzenetben.

Lassan tényleg leszokhatunk arról, hogy a tíz évvel ezelőtt még oly ellenszenves Károly hercegről vitriolos megjegyzéseket tegyünk. Mert a herceg erre már nem szolgál rá! Károly lezser, jó fej nagypapa korú férfivá idősödött, ráadásul - ha jobban megnézzük - még sármos is.

Az is egyre szimpatikusabbá teszi, hogy nevét és arcát jó ügyekért "kölcsönzi" különféle szervezeteknek. Odaadó résztvevőnek bizonyult, amikor a Pucér szakácsként elhíresült Jamie Oliver iskolai tömegétkeztetési reformja mellett állt ki, vagy éppen most, amikor a WWF A Föld órája nevű akciójához egy videoüzenettel kapcsolódott.

Károly herceg A Föld órája című videoüzenetben. Fotó:http://earthhour.wwf.org.uk/ Károly herceg A Föld órája című videoüzenetben. (Fotó:http://earthhour.wwf.org.uk)/



A március 28-án, szombat este 8.30-kor tartandó akció lényege, hogy egy órára lekapcsoljuk valamennyi világító eszközünket, így hívva fel a figyelmet bolygónk védelmére. Károly herceg egy megható videoüzenetben fejtette ki, hogy bizony tudomásul kell vennünk - egy bolygónk van, közösen kell rá vigyáznunk. A videofelvétel Károly otthonában örökítette meg a herceget, ott, ahol, a háttérben az asztalon egy kedves fénykép látható. A bekeretezett fotón Károly öleli magához a kis fehér sapkás György herceget - első unokáját.

Egy régebbi nyilatkozatában a herceg pedig épp azt mondta el, mennyire várja, hogy végre kétunokás nagypapa legyen. De ez alkalommal abban reménykedik, hogy a másodszülött kislány lesz. Egy édes kislány, aki előtt már most nyitva áll a kedves Károly nagypapa szíve.