Az Együtt lemondatná Polt Pétert

Az Együtt elnöke szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek le kell mondania, és magyarázatot kell adnia arra, hogy van-e kapcsolat családja és Tarsoly Csaba Quaestor-tulajdonos környezete között.

Szigetvári Viktor Dombóváron tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja elfogadhatatlannak tartja, hogy Polt Péter délig nem reagált arra a hírre, miszerint lánya, és Tarsoly Csaba személyi titkára élettársi kapcsolatban vannak. A Blikk pénteken írt erről.

Az ellenzéki pártelnök szerint ez olyan fejlemény, ami az Együtt számára végleg megingatja a bizalmat az igazságszolgáltatás ügyészi részében. Hozzátette: az elmúlt két hétben az ügyészség hagyta ,,szabadon futni" Tarsoly Csabát, hagyta, hogy szabadon átruházhasson cégtulajdont, átrendezze a cégcsoportját, és eltüntesse a bűncselekmények nyomait.

Szigetvári Viktor szerint Orbán Viktor is méltatlan miniszterelnöki tisztségére. Hiszen köztörvényes bűncselekményt követett el, amikor elismerte, hogy tudott a Quaestor csődközeli helyzetéről, és ,,mentette a haverok pénzét, közben nem mentette a kisemberek pénzét" - indokolta álláspontját. Azt mondta, a kormányfő időt adott Tarsoly Csabának, hogy főügyészi felügyelettel csökkentse majdani büntetését.

A politikus kijelentette: Polt Péter esetében olyan összeférhetetlenség van, amely után a nyomozás lefolytatását át kell adnia egy erre rendelt független szervnek.

Juhász Péter, a párt alelnöke ehhez hozzátette: Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke is asszisztált a Quaestor-ügyhöz azzal, hogy még fél évvel ezelőtt is kötvénykibocsátást engedélyezett a cégcsoport tagja számára a MNB.