Pécs 10 millióval támogat két kárpátaljai magyar települést

A polgármester felhívta helyi cégeket, hogy adakozzanak és szeretné, ha magánszemélyek és karitatív szervezetek is csatlakoznának az adománygyűjtő akcióhoz.

Az Ukrajnát fenyegető humanitárius katasztrófa a kárpátaljai magyarokra is veszélyt jelent, ezért –Pécs önkormányzata ma felvette a kapcsolatot Nagydobrony és Mezőgyecse polgármestereivel, és felajánlották támogatásukat. A magyar kormányfő tegnap felhívást intézett, hogy a megyei jogú városok lehetőségük szerint segítsék az ottani magyar lakta településeket. Mivel az ukrán vámszervek nem engednek be élelmiszert és más természetbeni juttatás, anyagi segítség jöhet szóba.
Hallgassa meg!

Pécs önkormányzata első körben az itteni források terhére tíz millió forintot ajánl fel – mondta Páva Zsolt polgármester. Hozzátette, felkérte a pécsi cégeket, hogy adakozzanak. A támogatási programot tizenöt millió forinttal tudja így a város elindítani – mondta. Szeretnék, ha magánszemélyek és karitatív szervezetek is kapcsolódnának most indult gyűjtési akcióba. Az adomány első részét jövő héten juttatják el a két kárpátaljai településre.