Összefogás és közös gyűjtés a kárpátaljai gyerekekért

Összefogásra kéri a Kárpát-medencei magyar településeket a főváros XXII. kerületének önkormányzata, hogy kezdjenek közös gyűjtésbe a kárpátaljai gyermekek számára. A pénzbeli felajánlásokat egy közös bankszámlán várják. Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke szerint a nemzeti összetartozás érzése reményt ad a jövőre nézve.

Szinte minden szervezett indított valamilyen gyűjtést, hogy segítse a Kárpátalján nehéz helyzetbe került családokat. Budapest XXII. kerületének önkormányzata most felhívást tett közzé. A Kárpát-medencei magyar településeket kérte arra, hogy fogjanak össze és gyűjtsenek közösen a kárpátaljai gyerekek javára.

Budafok-Tétény polgármestere azt mondta: Minden magyar felelős minden magyarért, éppen ezért fontos, hogy minden Kárpát-medencei magyar település meghirdesse az akciót. „Ha valaki magyar, Délvidéken, Felvidéken, Erdélyben, Partiumban vagy bárhol a világon, akkor felelőssége, hogy a kárpátaljai magyarokért, illetve minden magyarért tegye meg, ami tőle telik” – mondta Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Brenzovics László úgy fogalmazott: a kárpátaljai magyarság történetének egyik legnagyobb válságát éli, éppen ezért fontos, hogy minél több település csatlakozzon a kezdeményezéshez. „A nemzeti összetartozásnak az érzése az reményt ad a jövőt illetően, azt, hogy nem hagyják egy-egy nemzeti közösséget egyedül, és a nehéz helyzetben lévő közösségeket megsegíti a többi” – mondta Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke.

A Kárpát-medencei települések önkormányzatai a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számlájára utalhatják át felajánlásaikat. A szervezők azt kérik, hogy a közlemény rovatban tüntessék fel az adakozó település nevét. Az áruházban, postán, kormányhivatalban, önkormányzatnál és a művelődési házban elhelyezett adománygyűjtő dobozokban is lehet adakozni.