Az Együtt bizottsággal vizsgáltatná ki, hogyan bánt az emberek pénzével a kormány

Pápa Levente, az ellenzéki párt alelnöke arra reagált, hogy egy Sopronban tartott sajtótájékoztatón a miniszterelnök közölte, ő rendelte el, a minisztériumok vegyék ki a brókercégeknél tartott pénzüket.

Pápa Levente ezt úgy értelmezte, hogy a Quaestor-botrány szálai egyenesen a miniszterelnökig érnek. Hozzátette: Orbán Viktor személyesen lesz felelős azért, hogy a kormány hogyan bánik az emberek pénzével.

Az Együtt azt javasolja, hogy parlamenti vizsgálóbizottság derítse ki, Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány tagjai hogyan bántak az emberek pénzével - közölte budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt alelnöke.

Megjegyezte, a kormányfő kijelentése alapján felmerül annak gyanúja, hogy a minisztériumok nem az államkincstárban, hanem brókercégeknél tartják az emberek pénzét. Feltette a kérdést, más brókercégeknél is voltak-e ilyen számlák a Quaestoron kívül. Egyúttal kérte, hogy a kormány mutassa be, nemcsak a Quaestortól, hanem más brókercégektől is elhozták az ott tartott pénzeket.

Kijelentette továbbá, minthogy "erősen felmerül a gyanú bennfentes információval való visszaélésben", ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek.

A politikus arra is kitért, hogy a hatályos jogszabályok alapján Polt Péternek március 9-én joga lett volna elrendelnie a Quaestor zár alá vételét. A politikus ezért felszólította a legfőbb ügyészt, hogy azonnal távozzon hivatalából.