Zenekari tehetségkutató harmadszor Budapesten

Idén hat együttes jutott a január óta zajló verseny végső szakaszába.

Immár harmadszor rendezik meg a Hard Rock Rising - Global Battle of the Bands elnevezésű nemzetközi zenei tehetségkutató verseny budapesti rendezvényét.

A versenyben a budapesti helyszín, a Hard Rock Café, illetve a közönség által a jelentkezőkből kiválasztott zenekarok vehetnek részt. Idén hat együttes jutott a január óta zajló verseny végső szakaszába. A három elődöntő fordulói április 8-án, 15-én és 22-én lesznek, a döntő április 29-én. A győztes ezer dollárt kap és felléphet a nemzetközi Hard Rock Rising fesztiválon Barcelonában - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A magyar versenyre legfeljebb ötfős zenekarok nevezhettek, az élő fordulókban a zenekaroknak akusztikus hangzású dalokkal kellett bemutatkozniuk, emellett a versenyzőknek legalább egy saját szerzeménnyel kellett rendelkezniük. Az együtteseket a közönség juttathatta tovább a HardRockRising.com oldalon voksolva. A legtöbb szavazatot a Vörös Kaktusz kapta, a további öt elődöntőst a Hard Rock Cafe Budapest választotta ki: Satisfiction, Junkie Jack Flash, Pills, Winter Totem és Indian Joe Band.

Az elődöntőkön a zenekarok egy 30-45 perces akusztikus műsort adnak elő, a háromtagú zsűri több szempontot figyelembe véve választja ki a három döntőst. A világban zajló Hard Rock Rising versenyek helyszíneit öt régióba osztották, ezeken a helyi döntők nyerteseit méri össze a nemzetközi zsűri. Minden régióban egy zenekart juttathatnak tovább, aki a barcelonai döntőn vesz részt. Az abszolút győztes a Hard Rock Rising Barcelona fesztiválon saját koncertet adhat mintegy 60 ezer néző előtt.

A Hard Rock 2010 óta szervezi tehetségkutatóját, eddig több mint 15 ezer csapat mutatkozott be. A budapesti elődöntőkre a belépés ingyenes.