Fidesz: a Jobbik nemet mondott a családokat segítő intézkedésekre

A nagyobbik kormánypárt szerint ahogy a baloldal számos politikusa, úgy a Jobbik képviselői sem szavazták meg a rezsicsökkentést, a bankok elszámoltatását és a forintosítást.

A Fidesz szerint a Jobbik eddig nemet mondott a családokat segítő intézkedésekre. A nagyobbik kormánypárt Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettesének aznapi nyilatkozatára reagált az MTI-hez eljuttatott szombati közleményében.

Kifejtették: a Jobbik a baloldallal együtt folyamatosan támadja a kormány magyar családokat segítő lépéseit. "Ahogy a baloldal számos politikusa, úgy a Jobbik képviselői sem szavazták meg a rezsicsökkentést, a bankok elszámoltatását és a forintosításra is nemmel szavaztak" - írták. Ha kell, a kormánypárt egyedül is végrehajtja a magyar családokat segítő további adócsökkentéseket, hogy könnyebbé tegye a családok mindennapjait - szögezte le közleményében a Fidesz.

Volner János szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Jobbik a termelést támogató személyi jövedelemadó-rendszer bevezetését szorgalmazza. Az ellenzéki politikus a feketegazdaság melegágyának nevezte a 27 százalékos áfakulcsot, jelezve: számításai szerint évente 900-1200 milliárd forintnyi áfát nem fizetnek be a költségvetésbe. Szerinte e hiányzó összeget is a lakosságon akarják behajtani. A politikus arra is kitért, hogy pártja továbbra is az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának 5 százalékra csökkentését javasolja. Szerinte ez elősegítené, hogy elég gyermek szülessen Magyarországon.